2 Porcje | Czas przygotowania 15 min
SKŁADNIKI
Kilka plastrów pieczonej polędwiczki wieprzowej
3 ogórki małosolne
4 kromki / chleba razowego
DIP
2 łyżeczki / gęstego jogurtu
naturalnego
2 łyżeczki / majonezu
2 łyżeczki / chrzanu
½ pęczka / koperku
1 łyżeczka / soku z cytryny
Sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Przygotowanie kromek rozpoczynamy od zrobienia dipu. Koperek myjemy i drobno siekamy. W miseczce łączymy po dwie łyżeczki jogurtu naturalnego, majonezu i chrzanu. Następnie dodajemy koperek, sól i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy.
Każdą z kromek chleba razowego smarujemy dipem chrzanowo-koperkowym. Następnie dodajemy plastry pieczonej polędwiczki wieprzowej. Na polędwiczkę układamy ogórki małosolne pokrojone w plastry.
Tak przygotowane kromki podajemy z ogórkami małosolnymi pokrojonymi w ćwiartki i np. usmażonymi na maśle pieczarkami pokrojonymi w plastry.