2 Porcje | Czas przygotowania 15 min
SKŁADNIKI
250 g / boczniaków
1 sztuka / białej cebuli
2 ząbki / czosnku
1 pęczek / natki pietruszki
1 łyżka / masła klarowanego
Sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Boczniaki dokładnie myjemy. Następnie osuszamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Następnie wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy, aż się zeszkli, po czym dodajemy czosnek. Po minucie wrzucamy pokrojone boczniaki. Całość smażmy ok. 5 minut. Doprawiamy solą, oraz sporą ilością pieprzu. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Tak przygotowane boczniaki stanowią doskonały dodatek do ryb.