i Love Cooking
i Love Cooking
  • O mnie
  • Przepisy
  • Kontakt
  • English
Dodatki, Śniadania  /  10/05/2021

Mus z wędzonego pstrąga

Rate this post

20 Porcje | Czas przygotowania 15 min

SKŁADNIKI

1 sztuka / wędzonego pstrąga
2 łyżki / chrzanu
3 łyżki / gęstej śmietany
1 pęczek / natki pietruszki
1 łyżka / octu balsamicznego
1 łyżeczka / soku z cytryny
Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

Oddzielamy mięso od ości oraz skóry z pstrąga. Mięso rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do mięsa w blenderze.

Do ryby dokładamy 2 łyżki tartego chrzanu – ważne aby był ostry oraz 3 łyżki gęstej śmietany 18%. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Na koniec dodajemy 1 łyżkę octu balsamicznego oraz łyżeczkę soku z cytryny. Następnie całość blendujemy, tak aby uzyskać konsystencję musu. Mus przekładamy do pojemnika i ostawiamy do lodówki, aby się schłodził i zgęstniał.

Tak przygotowanym musem możemy nadziewać profiterole lub jajka.
Doskonale sprawdzi się również jako pasta na świeżej bagietce

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest

Tags

  • jajka faszerowane
  • pasta śniadaniowa
  • wędzony pstrąg

Nawigacja wpisu

Spaghetti warzywne z krewetkami i sosem z gorgonzoli
Vongole w sosie borowikowym
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć lub treści bez zgody iLoveCooking.pl zabronione.
webadmin : m
Ta strona wykorzystuje pliki cookie, w celu analizy ruchu na stronie.
Zakładamy, że jesteś w porządku z tym, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz.
WiemI don't agree Więcej tutaj
Polityka Prywatnosci

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
Scroll Up