
20 Porcje | Czas przygotowania 15 min
SKŁADNIKI
1 sztuka / wędzonego pstrąga
2 łyżki / chrzanu
3 łyżki / gęstej śmietany
1 pęczek / natki pietruszki
1 łyżka / octu balsamicznego
1 łyżeczka / soku z cytryny
Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Oddzielamy mięso od ości oraz skóry z pstrąga. Mięso rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do mięsa w blenderze.

Do ryby dokładamy 2 łyżki tartego chrzanu – ważne aby był ostry oraz 3 łyżki gęstej śmietany 18%. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Na koniec dodajemy 1 łyżkę octu balsamicznego oraz łyżeczkę soku z cytryny. Następnie całość blendujemy, tak aby uzyskać konsystencję musu. Mus przekładamy do pojemnika i ostawiamy do lodówki, aby się schłodził i zgęstniał.
Tak przygotowanym musem możemy nadziewać profiterole lub jajka.
Doskonale sprawdzi się również jako pasta na świeżej bagietce
