1 Porcja | Czas przygotowania 20 min
SKŁADNIKI
1 pęczek / rzodkiewki
1 sztuka / papryczki chilli
1 ząbek / czosnku
200 ml / wody
200 ml / octu jabłkowego
1 łyżka / miodu
0,5 łyżeczki / gorczycy
Sól, pieprz kolorowy
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Następnie pokrojone rzodkiewki wrzucić do czystego, wyparzonego słoika. Do rzodkiewek dodać ząbek czosnku w całości, pokrojoną w plasterki papryczkę chilli oraz gorczycę. W garnuszku zagotowujemy marynatę, wodę z octem jabłkowym i miodem. Doprawiamy solą i pieprzem. Po zagotowaniu zalewamy nasze rzodkiewki i zakręcamy słoik.
Rzodkiewki są gotowe po kilku dniach. Są idealnym dodatkiem do sałaty.