2 Porcje | Czas przygotowania 20 min
SKŁADNIKI
6 sztuk / jajek
180g / sera feta
10 sztuk / suszonych pomidorów
1 pęczek / natki pietruszki
1 łyżeczka / musztardy miodowej
1 łyżeczka / majonezu
1 łyżeczka / śmietany 18%
1 łyżeczka / oliwy z suszonych
pomidorów
Sól, pieprz kolorowy
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu przekroić i za pomocą łyżeczki pozbawić żółtek.
Fetę rozdrobnić za pomocą widelca. Następnie dodać posiekane suszone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki.
W osobnym naczyniu połączyć składniki sosu:
musztardę, majonez, śmietanę oraz oliwę z suszonych pomidorów. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem kolorowym.
Połączyć fetę, pomidory, natkę pietruszki z sosem. Następnie powstałym nadzieniem nafaszerować wcześniej ugotowane jajka pozbawione żółtek.